dimarts, 27 de setembre de 2016

Convocatoria de la X Mostra de Fotofilosofia 2016

Per tal de celebrar la Jornada Mundial de la Filosofia de 2016 (UNESCO, novembre) es convoca la Mostra de fotofilosofia. L'objectiu és enriquir el pensament filosòfic a secundària tot aprofitant la creativitat de l’alumnat i cercant noves formes de col·laboració entre els departaments de Filosofia dels instituts. La Mostra pretén aplegar “espurnes de pensament” fetes per alumnes de secundària expressades en una fotografia digital acompanyada d’un títol en forma de pregunta vinculada a la filosofia.


BASES:

1. El termini d’aquesta convocatòria és del 12 de setembre al 2 de novembre de 2016

2. Cada post correspon a un alumne/a. Es poden presentar més d’una fotografia per alumne/a. 

3. Els posts han de ser originals (no es poden utilitzar fotografies d'Internet). Cal que cada participant disposi del dret d’ús de la fotografia (de preferència n’ha de ser l’autor, o disposar del permís explícit de la persona autora).

4. Les fotofilosofies podran ser publicades en altres llocs. Se sotmeten a llicència Creative Commons de reconeixement, ús no comercial i sense modificació.

5. Cada centre seleccionarà un 10% de les millors fotografies i les enviarà per presentar-les a l’acte públic de tots els centres participants, que es farà el dia 16 de novembre de 2016 a les 17:00h a l'Aula Magna de la Facultat de Filosofia de la UB, on assistiran els autors o autores i en rebran el reconeixement.

6. Alguns criteris de valoració: pregunta punyent, valor artístic de la fotografia, potència de la interrelació fotografia-pregunta, etc.

7. De totes les presentades, se seleccionaran tres fotofilosofies que seran defensades breument per les seves autores o autors en l’acte final de la Mostra.Instruccions per a enviar les fotografies:

1. El format de les fotografies ha de ser JPG. El pes del fitxer no pot ser superior a 600 kb (Blogger les redueix automàticament).

2. Heu d’enviar la fotografia a l’adreça de correu: ncunyat@inscamarles.cat

3. En l’assumpte del missatge, cal escriure el vostre alies/nom, cognoms i curs.

4. En el cos del missatge s’escriu la pregunta vinculada a la fotografia/es.

5. Adjunteu la fotografia com a “Document adjunt”. La imatge que envieu ha de tenir com a nom el vostre propi nom i cognoms.
Calendari 2016

14 setembre a 2 de novembre: L’alumnat crea i posteja les seves fotofilosofies.

3-4 de novembre: Cada centre tria les millors (aproximadament un 10% de les presentades), amb el sistema que decideixi: Selecció d’un jurat, votació entre l’alumnat, etc. Poden donar-se premis internament.


5-8 de novembre: Cada centre comunica la llista de l’alumnat sel·leccionat, curs i centre al CRP Sant Cugat, que elaborarà els diplomes.

16 de novembre, dimecres: Acte solemne final de la Mostra de Fotofilosofia i celebració del Dia Mundial de la Filosofia, que figura en la llista dels celebrats mundialment reconeguts per la UNESCO. 
Hi són convidats els alumnes premiats de cada centre i se'ls lliuren els guardons. 
Tres alumnes defensaran la seva fotofilosofia i un especialista comentarà una selecció de les premiades.

Un grup d'alumnes realitzarà una perfomance reivindicativa. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada